Som ni vet är jag mer trogen naturen än någonting annat. Jag är såklart fullt medveten om att jag lever i ett modern samhälle, där teknikens under på ett eller annat sätt måste nyttjas. Men jag är inte typen som strävar efter tekniska prylar och materiella ting. Därför blir det liksom extra känsligt när det digitala lösningar jag faktiskt väljer att använda (i detta fall mitt webbhotell), krånglar.

Jag har sedan några år tillbaka drivit en blogg som handlar om just vandring och natur. Mina bästa tips, lite fina bilder och information kring de bästa vandringslederna (helt subjektiva såklart). Men för några månader sedan början min bloggsida krångla (eller lagga, som det tydligen heter på datorspråk), och jag fick flertalet felmeddelanden både “inne i bloggen” och från läsare. Efter att ha suttit i mejlkonversationer och telefonsamtal med diverse tekniker så bestämde jag mig tillsist för att byta webbhotell till Egensajt.

Först tyckte jag minst sagt att det kändes som obehagligt. Inte minst för att jag faktiskt börjat vänja mig vid det förra upplägget och designen. Men det visade sig snart att jag hade oroat mig i onödan. Det nya webbhotellet var så mycket mer användarvänligt, och jag kände att jag direkt hade kommit hem. Eller ja, hem till mitt digitala hem i alla fall. Mitt verkliga hem kommer alltid vara i ett tält någonstans norr om polcirkeln.

Ficklampan – Min nya bästa vän

När jag var yngre lockade södra Europa mer, men på senare år har jag verkligen börjat uppskatta Sverige som både utgångspunkt och resmål när jag vill semestra. Min största passion är vandring och friluftsliv, och vad passar sig då bättre än norra delen av landet?

Just nu befinner jag mig i samebyn Nikkaluokta. Igår gick jag den välkända slingan mellan Nikkaluokta by och sjön Ladjojaure. Jag har gått denna väg en gång innan, men då på hösten. Den gången var det betydligt mörkare och jag gjorde rätt som hade packat ner min nya Ledwise ficklampa i ryggsäcken. Ficklampan var en present som jag fått någon vecka innan, och jag blev mer än glatt överraskad när jag insåg att det var en kombinationslampa, som både fungerar som ficklampa och pannlampa. Fästet som kom med till huvudet var enkelt att använda och transformerade ficklampan till årets bästa lampa!

Någonting annat jag fann väldigt positivt med denna produkt var att den hade flertalet ljusbilder att välja på, vilket gjorde att jag kunna bredda eller rikta ljuset efter mitt egna behov. Jag blev även grymt imponerad av dess stöttålighet och kapslingsklass i och med att jag både tappade den i marken och vid sjöstranden. (Det var efter det jag bestämde mig för att ha den fastsatt på huvudet som en pannlampa istället. Klumpighet ligger tydligen i min släkt.)

När jag pratade med min vän som hade gett mig ficklampan så fick jag veta att den inte var speciellt dyr som hon hittade hos Ljusgiganten, utan låg på en mer än rimlig prisnivå med tanke på vad man får med på köpet. Hon hade sökt på prisvärd ficklampa + pannlampa och fått fram detta guldkorn. Aldrig mer går jag på vandring utan att ha min super-Ledwise med mig. Om du är nyfiken på hur ficklampor fungerar och vad du behöver tänka på inför shoppingen så kan jag rekommendera denna webbplats som hjälpt mig väldigt mycket med att förklara de tekniska detaljerna. För en som inte kan så mycket så är det en stor hjälp på traven.

Jag vill till Finland efter detta!

Men bara se på detta, man tappar nästan andan av den underbara naturen och de vackra moderna igloon som sätter sin prägen på hela området. Trots att dom inte är gjorda av snö så faller jag helt pladask, vilken kreativitet allt bara matchar sådär, ja perfekt kanske är det rätta uttrycket? Jag har under en lång tid velat besöker Finland för att se vad landet har att erbjuda men har aldrig riktigt fått chansen. När jag sedan såg denna video om Kakslauttanen så gjorde det inte saken bättre, vad tycker ni andra?

 

Originalvideon hittar ni här.