Som ni vet är jag mer trogen naturen än någonting annat. Jag är såklart fullt medveten om att jag lever i ett modern samhälle, där teknikens under på ett eller annat sätt måste nyttjas. Men jag är inte typen som strävar efter tekniska prylar och materiella ting. Därför blir det liksom extra känsligt när det digitala lösningar jag faktiskt väljer att använda (i detta fall mitt webbhotell), krånglar.

Jag har sedan några år tillbaka drivit en blogg som handlar om just vandring och natur. Mina bästa tips, lite fina bilder och information kring de bästa vandringslederna (helt subjektiva såklart). Men för några månader sedan början min bloggsida krångla (eller lagga, som det tydligen heter på datorspråk), och jag fick flertalet felmeddelanden både “inne i bloggen” och från läsare. Efter att ha suttit i mejlkonversationer och telefonsamtal med diverse tekniker så bestämde jag mig tillsist för att byta webbhotell till Egensajt.

Först tyckte jag minst sagt att det kändes som obehagligt. Inte minst för att jag faktiskt börjat vänja mig vid det förra upplägget och designen. Men det visade sig snart att jag hade oroat mig i onödan. Det nya webbhotellet var så mycket mer användarvänligt, och jag kände att jag direkt hade kommit hem. Eller ja, hem till mitt digitala hem i alla fall. Mitt verkliga hem kommer alltid vara i ett tält någonstans norr om polcirkeln.