Ficklampan – Min nya bästa vän

När jag var yngre lockade södra Europa mer, men på senare år har jag verkligen börjat uppskatta Sverige som både utgångspunkt och resmål när jag vill semestra. Min största passion är vandring och friluftsliv, och vad passar sig då bättre än norra delen av landet?

Just nu befinner jag mig i samebyn Nikkaluokta. Igår gick jag den välkända slingan mellan Nikkaluokta by och sjön Ladjojaure. Jag har gått denna väg en gång innan, men då på hösten. Den gången var det betydligt mörkare och jag gjorde rätt som hade packat ner min nya Ledwise ficklampa i ryggsäcken. Ficklampan var en present som jag fått någon vecka innan, och jag blev mer än glatt överraskad när jag insåg att det var en kombinationslampa, som både fungerar som ficklampa och pannlampa. Fästet som kom med till huvudet var enkelt att använda och transformerade ficklampan till årets bästa lampa!

Någonting annat jag fann väldigt positivt med denna produkt var att den hade flertalet ljusbilder att välja på, vilket gjorde att jag kunna bredda eller rikta ljuset efter mitt egna behov. Jag blev även grymt imponerad av dess stöttålighet och kapslingsklass i och med att jag både tappade den i marken och vid sjöstranden. (Det var efter det jag bestämde mig för att ha den fastsatt på huvudet som en pannlampa istället. Klumpighet ligger tydligen i min släkt.)

När jag pratade med min vän som hade gett mig ficklampan så fick jag veta att den inte var speciellt dyr som hon hittade hos Ljusgiganten, utan låg på en mer än rimlig prisnivå med tanke på vad man får med på köpet. Hon hade sökt på prisvärd ficklampa + pannlampa och fått fram detta guldkorn. Aldrig mer går jag på vandring utan att ha min super-Ledwise med mig. Om du är nyfiken på hur ficklampor fungerar och vad du behöver tänka på inför shoppingen så kan jag rekommendera denna webbplats som hjälpt mig väldigt mycket med att förklara de tekniska detaljerna. För en som inte kan så mycket så är det en stor hjälp på traven.