• Posts from Asiatour: AsiaTour

  We cannot load blog data at this time.

 • Can you make money on the beach

  Yes you can. I started with 20 USD and click banners 10 times/ day. Now my money are growing while I relax in the shade. Join this growing business now.

  Share Up To 110 % - 10% Affiliate Program

 • Bloggerfy

 • Recent Comments

 • Categories

 • Recent Posts

 • Meta

Leukemi

krullis svarta bandet

Med anledning av att oktober månad har blivit en helt rosa månad så vill jag slå ett slag för kampen mot all cancer! Det kommer jag att göra genom att prata om olika sorters cancer. För att upplysa världen om att det finns fler cancer än bröstcancer! Det svarta bandet får symboliserar alla olika band som finns i kampen mot skitsjukdomen cancer.  Finns det en enda person som får en chans i kampen mot cancern så har jag lyckats.

Leukemi (blodcancer)

Leukemi är egentligen många olika sjukdomar och inte en enda. Således behandlas den på olika vis och har självklart olika prognoser. Kronisk leukemi drabbar oftast äldre och akut leukemi drabbar oftast yngre. Leukemi är något vanligare bland kvinnor än bland män. Ordet leukemi betyder vitt blod (från grekiskan) och det är helt enkelt så att man har för mycket vita blodkroppar i blodet, dessa drabbas av cancer.

De fyra huvudtyper av leukemi (länkar till Wikipedia)

Symptom: lätt att få blåmärken, anemi, andfåddhet, infektionskänslighet, förstorade lymfkörtlar och viktnedgång. Oftast räcker det med ett blodprov för att konstatera om man har leukemi eller inte.  Ungefär 1.000 personer drabbas av leukemi per år i Sverige, nästan 100 av dem är barn.

Hur behandlar man leukemi: strålning och cytostatika (cellgifter) ibland krävs det en benmärgstransplantation. Man behandlar också ofta symptomen man får av leukemi.

Tobiasregistret kan du registrera dig för att donera benmärg till exempelvis leukemipatienter. Jag rekommenderar att du gör det, nu. Direkt! :) Tänk att få förmånen att rädda en människa från döden!

Man vet ännu inte orsaken till att man får leukemi men många brandsoldater i New York har fått Leukemi efter terrorattacken mot World Trade Center den 9 sptember, Hiroshima är också drabbat extra hårt samt Tjernobyl så radioaktiv strålning bör påverka. Kan man komma på orsaken så har man tagit ett gigantiskt steg mot att bota leukemi.

Att få besked om att man har cancer är svårt. Det är mycket vanligt att reagera med oro, nedstämdhet och känslor av overklighet. En påfrestande tid för många är när behandlingen är avslutad. Det är inte alls säkert att den förväntade lättnaden infinner sig. Behandlingstiden kan visserligen vara jobbig, men det betyder åtminstone att något aktivt görs mot sjukdomen. Dessutom innebär den regelbundna kontakten med sjukvården en trygghet för många.  Ring 020-59 59 59 eller skriv till infostodlinjen@cancerfonden.se och få svar på dina frågor om cancer.

Blodcancerförbundet är en patientförening som har till uppgift att tillvarata och bevaka intressen för dem som drabbats av leukemi, lymfom, myelom, polycytemi och andra allvarliga sjukdomar som kännetecknas av okontrollerad tillväxt av celler i blod- och lymfsystemet.

Bloggar om Leukemi: Kristin – min kamp mot leukemi, ..också en vardag, Aurora.

Länkar: Cancerfonden, Vårdguiden,

Tidigare inlägg om cancer [här]

Kanske gillar du dessa också:

Följ mig på BlogLovin.

Rasism, personliga kränkningar/påhopp och falska email gör att jag inte publicerar din kommentar. Älskar snälla kommentarer och sakliga diskussioner ;)

 • Translate:

 • krulli

  Jag sålde nästan allt jag ägde och befinner mig nu på resande fot. Kommer att leva på sparade pengar, försöka ta ett digitalt jobb, förhoppningsvis och njuta av livet som det ska njutas.
  JAG har hoppat av ekorrhjulet och försöker leva livet så som det ska göras. Njutningsfullt, livfullt och utan en massa saker som tynger.
  Har du frågor är du välkommen att maila mig!

  Just nu är jag i Langkawi, Malaysia. Har varit i Bangkok, Dan Nok, Hong Kong, Koh Lipe och Vietnam sen jag kom hit. Nästa resa går till Koh Lipe.

  Hade en fantastisk resa planerad till Laos - Thailand - Cambodia - Vietnam men den får vänta till ett annat år.

  Fanbrev skickas hit

  På hösten 2011-vintern 2012 var jag på drömresan med min dotter.
  Bara så du vet; jag publicerar inte rasistiska eller kränkande kommentarer på min blogg.

  Vi har vågat;
  MagBloggen™

  Jag är med i Blogg100-utmaningen. dvs blogga varje dag i 100 dagar.
  Blogg100 - Ett inlägg om dagen i 100 dagar

 • Länkar

  Twingly BlogRank

  Twingly Blog Search
  link:http://www.krulli.se/ sort:published
  Recent linking posts

  Besökstoppen

 • Tags

 • Smått och gott


  bloglovin

  krulli
  Blogvertiser

  [Valid RSS]  Translate »