• Posts from Asiatour: AsiaTour

  Ziplining in Langkawi

  We started out with filling in the safety forms and with fitting the harness . Then we got a safety breefing on what to do and what not to do.  After that we were transported halfway up the waterfall to start our flying. The instructors spoke well english and they keept reminding us of the […]

  When arriving in Langkawi

  When you arrive in Langkawi there are a few things you need to know. Whether you come by plane or ferry. First of all, Pantai Cenang / Pantai Tengah area is the best if you want to experience beach, restaurants, bars and shops. There are lots of hotels here ranging from lowest budget to splurge […]

  Walking up to Gunung Raya

  Yes this is a nice but quite hard walk. It´s 4287 steps to the top and most of them are upwards (a few ones going down before the final stretch up.) Gunung Raya is the highest mountain on Langkawi. Start in Kampung Bukus (Book Village) and follow the path. The park in this area is […]

  Nest Rooftop, Langkawi

  The Nest is the first roof top bar in Langkawi and the view from up here is amazing. You can see Pantai Cenang from a totally different view. Watching the sunset from here is popular and you need to be out in time to get a good place to sit. They serve food, inspired from […]

  Leaving Langkawi

  There is just so much to explore in the world, why stay too long in Langkawi? I can surely give you a lot of reasons, after all I stayed here for almost two years and made Langkawi my home but that´s not what you are looking for is it? Anyway, you seen the beaches, drank […]

 • Can you make money on the beach

  Yes you can. I started with 20 USD and click banners 10 times/ day. Now my money are growing while I relax in the shade. Join this growing business now.

  Share Up To 110 % - 10% Affiliate Program

 • Bloggerfy

 • Recent Comments

 • Categories

 • Recent Posts

 • Meta

Skräcken i det liksom

I am writing this in swedish since it is my native language and because it is easier to explain a scary experience like this. Sorry for that everybody who doesn´t understand.

Vi bestämde oss för att spendera natten tillsammans fast vi vet att det strider mot sharialagarna i Malaysia. Vi har pratat om det mycket och var väl medvetna om det även om jag var skeptisk eftersom jag inte trodde att någon skulle kunna vara så otroligt dum och skvallra på oss.

Kl var 02:30 när det bankade på dörren. Vi låg och sov, ganska nyss somnat så det var en djup sömn.  Z sa : they´re here och väckte mig. Han står upp innan jag hinner fundera och har klätt på sig i ett nafs.

Hur skräcken slår till plötsligt samtidigt om man inte helt vaknat är otroligt. Att det kan ske så snabbt.

Jag slängde på mig handduken och sen min klänning ovanför det, fanns inte tid för underkläder.

De letade igenom huset, jag trodde nästan de skulle känna på sängen för att se om de kunde hitta en våt fläck eller liknande så noggranna var de. Två av killarna hade ficklampa och en hade en kamera.

Samtidigt som mitt hjärta nästan bultade ur bröstet på mig av skräck så kände jag bara hur löjligt allt var, hur patetiska de var som tog sig själva på så stort allvar att de hade rätten att skrämma oss så och invadera vårt privatliv på det viset.  Men sån är lagen i Malaysia och det är bara att acceptera.

De frågade efter mitt pass och eftersom jag alltid brukar ta med mig det när jag går på krogen halade jag fram det. INTE.

Sa till dem att jag har det hemma, att jag kan hämta det om de vill men de ville prompt följa med. Insåg senare att det var för de ville veta var jag bor så de kan hålla koll på mig hemma också.

Vi satte oss i Zs bil och en av killarna satte sig därbak, som ett (jädra) förkläde.

Passet hämtades upp och sen åkte vi till polisen för att skriva rapport. Jag har inte gjort något fel egentligen för jag är inte muslim men Z hade ju och det är han som drabbas.

Under hela resan småpratade killen därbak och Z (jag satt mest och svor över dem, skräcken hade mestadels övergått till ilska. ) och det visade sig sen att han kände Zs bror…

För att inte Z skulle behöva tillbringa natten i häktet kom en av våra vänner dit för att ställa sig i borgen för honom.

Vi fick sen åka hem, inga problem då att vara ensamna med varandra, islamiska rådet hade gjort sitt jobb….

På söndag kl 11 kommer vi att inställa oss i Shariarätten för att dömas. Böter säger alla och det är mycket pengar, speciellt för honom som inte har några egentliga pengar. Det problemet får vi lösa när vi kommer dit. Ja har ju som tur är lite pengar. Annars blir det fängelse för honom.

Min granne skojade med mig i natt när jag kom hem och tyckte vi skulle skynda oss och gifta oss innan domstolen, det skulle göra dem vänligare inställda.  Men oroa er inte, det lär inte hända!

Z säger hela tiden att jag inte ska oroa mig och att jag inte ska tänka på det men hur kan jag inte oroa mig och tänka på det. Jag sa att det vore som om jag skulle sluta andas.

Under hela händelsen hade jag några ord som klingade i min skalle: If loving you is wrong I don´t wanna be right. Jag älskar honom, jag vill självklart spendera tid med honom och om det är fel så får det vara det. Jag är 52 år och jag tycker jag borde kunna vara gammal nog att bestämma om jag vill sova eller till och med ha sex tillsammans med någon.

Det är stor skillnad på Sverige och Malaysia på många, många sätt. Inte bara genom religion. Jag är arg, frustrerad men främst rädd över vad som kan hända och ger utlopp för detta. Jag vill inte fördöma hur andra människor väljer att leva sitt liv. Det är ju upp till dem. Jag som “utlänning” får helt enkelt acceptera det eller “åka hem”.
Eftersom jag älskar Langkawi och Z så väljer jag att stanna. Om de vill ha mig här.
Snälla använd inte mina känslor för att elda på mer ilska gentemot islam eller muslimer.

Tänk vad enkelt allt är i Sverige egentligen!

Kanske gillar du dessa också:

Följ mig på BlogLovin.

Previous Post
Tack för din kommentar. Observera att din emailadress kan komma att valideras. Endast kommentarer med giltiga emailadresser publiceras. Din IP-adress registreras.

8 Comments

 1. Veiken

   /  October 24, 2015

  Jäkla nötter! Dags för dom att stiga in i 200-talet! Dom är ju 350 år efter!
  Jag gläds åt din nya kärlek! <3

  View Comment
  Reply
 2. Veiken

   /  October 24, 2015

  Hahaha! Glömde en nolla! Kan tyvärr inte kommentera hos dig när min webb- adress är med! Surt!

  View Comment
  Reply
 3. Håller med Veiken.Hoppas allt slutar bra för Er.

  View Comment
  Reply
 4. Wow, så intressant att höra! Jag har själv varit tillsammans med en muslim, men vi bodde då båda i Sverige, så det var aldrig något vi råkade på eller fördömdes över av hans landsmän som tur är.

  View Comment
  Reply

Rasism, personliga kränkningar/påhopp och falska email gör att jag inte publicerar din kommentar. Älskar snälla kommentarer och sakliga diskussioner ;)

 • Translate:

 • krulli

  Jag sålde nästan allt jag ägde och befinner mig nu på resande fot. Kommer att leva på sparade pengar, försöka ta ett digitalt jobb, förhoppningsvis och njuta av livet som det ska njutas.
  JAG har hoppat av ekorrhjulet och försöker leva livet så som det ska göras. Njutningsfullt, livfullt och utan en massa saker som tynger.
  Har du frågor är du välkommen att maila mig!

  Just nu är jag i Langkawi, Malaysia. Har varit i Bangkok, Dan Nok, Hong Kong, Koh Lipe och Vietnam sen jag kom hit. Nästa resa går till Koh Lipe.

  Hade en fantastisk resa planerad till Laos - Thailand - Cambodia - Vietnam men den får vänta till ett annat år.

  Fanbrev skickas hit

  På hösten 2011-vintern 2012 var jag på drömresan med min dotter.
  Bara så du vet; jag publicerar inte rasistiska eller kränkande kommentarer på min blogg.

  Vi har vågat;
  MagBloggen™

  Jag är med i Blogg100-utmaningen. dvs blogga varje dag i 100 dagar.
  Blogg100 - Ett inlägg om dagen i 100 dagar

 • Länkar

  Twingly BlogRank

  Twingly Blog Search
  link:http://www.krulli.se/ sort:published
  Recent linking posts

  Besökstoppen

 • Tags

 • Smått och gott


  bloglovin

  krulli
  Blogvertiser

  [Valid RSS]  Translate »