• We cannot load blog data at this time.

 • Can you make money on the beach

  Yes you can. I started with 20 USD and click banners 10 times/ day. Now my money are growing while I relax in the shade. Join this growing business now.

  Share Up To 110 % - 10% Affiliate Program

 • Bloggerfy

 • Recent Comments

 • Categories

 • Recent Posts

 • Meta

Ska man spekulera i extra val (nyval)?

Att hota med att rösta ner budgeten och agera för ett nyval är absolut ingenting som  man gör för Sveriges bästa.

Att man inom Sverigedemokraterna nu går ut och hotar med att man kommer rösta ner budgeten  och sen i detta kräva ett extra val gör man för att synas och höras själva. Ett extra val är ingenting som man kan ta lätt på det sker inte bara sådär. Det är inte bara kostsamt för alla skattebetalare (och således för Sverige) utan det skadar vårt rykte i hela världen.

Sverigedemokraterna är oansvariga nog att försöka genomföra det här, för de tänker inte på Sveriges bästa eller någon annan än sig själva, men om Alliansen lunkar med så är det verkligen oansvarigt och visar tydligt att de inte är regeringsbärande. Sverigedemokraterna är tjuriga som en femåring som inte får sin vilja igenom.

Ett extra val är något som regeringen utlyser. De gör det om de tycker att det inte går att regera ordentligt eller om statsministern fått en misstroendeförklaring emot sig.  Riksdagen kan i princip tvinga fram ett extra val genom en sk misstroendeomröstning,  Det innebär att minst 35 st riksdagsledamöter kräver en misstroendeomröstning. Sen måste minst 175 st ledamöter rösta för att stödja denna misstroendeförklaring.  Då tvingas i princip regeringen till att utlysa ett extra val. Dock kan de, om de vill fortsätta att regera.  SD kan i princip lägga fram en misstroendeförklaring gentemot statsministern men de måste ha ytterligare 126 som röstar med dem, alltså hela alliansen.

val 2014I princip har det gjorts en misstroendeförklaring efter varje ordinarie val och från och med valet 2014 så ingår det en obligatorisk röstning i riksdagen om statsministern och vilka partier som ska ingå i en regering.  Så länge inte en majoritet av riksdagen är EMOT förslaget så godkänns det.

I årets val röstades Löfven som statsminister. Han valdes med röstsiffrorna 132 ja, 49 nej och 154 nedlagda röster. 14 ledamöter var frånvarande. De 49 kommer från SD. Alliansen och Vänsterpartiet lade ner sina röster. Det innebär att de inte stödjer Löfven som statsminister men att de inte är emot honom heller…

SD menar på att ”Löfven inte visat respekt och ansvar för det parlamentariska läget och därför i SD:s ögon inte bör ges förtroendet att bli statsminister. Åkesson varnade också för att SD kan komma att rösta nej även till andra eventuella regeringsbildare, oavsett partifärg, som visar samma brist på ansvar och som på sandlådevis i stället prioriterar att stänga ute Sverigedemokraterna från alla samtal och allt inflytande”.

Alltså är de negativa för att man inte inkluderar SD. De övriga partierna som exkluderats röstade alltså inte alls.. Haha, så sjuk inställning, snacka om sandlåda…

Det är alltså inte självklart att det blir ett extra val om regeringens förslag till budget röstas ner. I slutändan är det Löfven och regeringen som avgör.

Läget måste vara riktigt illa för att detta ska hända. Riktigt illa… Medierna har blåst upp det hela till mycket större/värre än det egentligen är.

PS ett nyval innebär att man gör ett val och att mandatperioden sträcker sig 4 år från det valet. Ett extra val innebär att man under den pågående mandatperioden håller ett val. Så extra val är det vi snackar om, inte nyval mkay?

Kanske gillar du dessa också:

Följ mig på BlogLovin.

Next Post

Rasism, personliga kränkningar/påhopp och falska email gör att jag inte publicerar din kommentar. Älskar snälla kommentarer och sakliga diskussioner ;)

 • Translate:

 • krulli

  Jag sålde nästan allt jag ägde och befinner mig nu på resande fot. Kommer att leva på sparade pengar, försöka ta ett digitalt jobb, förhoppningsvis och njuta av livet som det ska njutas.
  JAG har hoppat av ekorrhjulet och försöker leva livet så som det ska göras. Njutningsfullt, livfullt och utan en massa saker som tynger.
  Har du frågor är du välkommen att maila mig!

  Just nu är jag i Langkawi, Malaysia. Har varit i Bangkok, Dan Nok, Hong Kong, Koh Lipe och Vietnam sen jag kom hit. Nästa resa går till Koh Lipe.

  Hade en fantastisk resa planerad till Laos - Thailand - Cambodia - Vietnam men den får vänta till ett annat år.

  Fanbrev skickas hit

  På hösten 2011-vintern 2012 var jag på drömresan med min dotter.
  Bara så du vet; jag publicerar inte rasistiska eller kränkande kommentarer på min blogg.

  Vi har vågat;
  MagBloggen™

  Jag är med i Blogg100-utmaningen. dvs blogga varje dag i 100 dagar.
  Blogg100 - Ett inlägg om dagen i 100 dagar

 • Länkar

  Twingly BlogRank

  Twingly Blog Search
  link:http://www.krulli.se/ sort:published
  Recent linking posts

  Besökstoppen

 • Tags

 • Smått och gott


  bloglovin

  krulli
  Blogvertiser

  [Valid RSS]  Translate »