• Posts from Asiatour: AsiaTour

  Ziplining in Langkawi

  We started out with filling in the safety forms and with fitting the harness . Then we got a safety breefing on what to do and what not to do.  After that we were transported halfway up the waterfall to start our flying. The instructors spoke well english and they keept reminding us of the […]

  When arriving in Langkawi

  When you arrive in Langkawi there are a few things you need to know. Whether you come by plane or ferry. First of all, Pantai Cenang / Pantai Tengah area is the best if you want to experience beach, restaurants, bars and shops. There are lots of hotels here ranging from lowest budget to splurge […]

  Walking up to Gunung Raya

  Yes this is a nice but quite hard walk. It´s 4287 steps to the top and most of them are upwards (a few ones going down before the final stretch up.) Gunung Raya is the highest mountain on Langkawi. Start in Kampung Bukus (Book Village) and follow the path. The park in this area is […]

  Nest Rooftop, Langkawi

  The Nest is the first roof top bar in Langkawi and the view from up here is amazing. You can see Pantai Cenang from a totally different view. Watching the sunset from here is popular and you need to be out in time to get a good place to sit. They serve food, inspired from […]

  Leaving Langkawi

  There is just so much to explore in the world, why stay too long in Langkawi? I can surely give you a lot of reasons, after all I stayed here for almost two years and made Langkawi my home but that´s not what you are looking for is it? Anyway, you seen the beaches, drank […]

 • Can you make money on the beach

  Yes you can. I started with 20 USD and click banners 10 times/ day. Now my money are growing while I relax in the shade. Join this growing business now.

  Share Up To 110 % - 10% Affiliate Program

 • Bloggerfy

 • Recent Comments

 • Categories

 • Recent Posts

 • Meta

Tig ihjäl honom

Efter några dagars icke-bloggande har jag idag läst tidningen och det står fortfarande massor om Ander Breivik. Vore det inte smartare nu att tiga om mannen? Hela terrorattacken var ett sätt att “promota” sitt manifest och han har verkligen fått mycket tid och plats i tidningarna. Nu känns det liksom som att vi måste fokusera på annat.

T ex kan vi fokusera på offren i Utöya och vad de hade velat att vi gjorde? Hatetinternet måste t ex stoppas.  (Här är det inte välkommet längre. Extrema/ främlingsfientliga åsikter kommer omedelbart att raderas och kommentatorn kommer att blockeras. )

Kanske skulle vi försöka ta reda på vilka extrempartier som egentligen håller med Breivik? Det känns som om det är ganska viktigt att “outa” dem!

Eller så kan vi fokusera svältkatastrofen i Afrika. Du kan hjälpa till också.

Eller de människorna som saknas i Syrien.

Notera: Jag tycker att vi ska prata om det som hänt och varför och jag tycker att det är viktigt.  Men jag tycker inte att vi behöver frossa i hans psyke eller hans manifest. Hade han varit en islamistisk fundamentalist hade inte media lagt ner så mycket tid och energi på det.  Idag skrivs det meter efter meter efter meter och det skrivs efter hur Breivik planerade att det skulle skrivas.  Hans idéer och åsikter ska dissekeras men Anders Breivik själv ska vi tysta ner, det är det värsta straffet av alla, för honom,  tror jag.

Kanske gillar du dessa också:

Följ mig på BlogLovin.

Previous Post
Tack för din kommentar. Observera att din emailadress kan komma att valideras. Endast kommentarer med giltiga emailadresser publiceras. Din IP-adress registreras.

7 Comments

 1. Krulli: “…vilka extrempartier som egentligen håller med Breivik? Det känns som om det är ganska viktigt att “outa” dem!”

  Hej! Är det inte demokratiskt allvarligt? Om en mördare läst Astrid Lindgren, ska vi outa de som läser henne?

  Apropå anklagelser om att mördaren tycker som SD. Kritik mot hög invandring är nog det enda, för mördaren skrev på s 14 att han vill förbjuda homosexualitet, förbjuda offentliga skolor, förbjuda sex före äktenskapet samt anser att kvinnor måste bli hemmafruar.

  Jag är inte SD:are av skäl som har med högerextremism och rasism i partiet att göra, men man bör inte hetsa odemokratiskt.

  att man inte ska köra guilt-by-association också logiskt mtp att en ledande islamolog, Bernard Lewis, är citerad i ett längre avsnitt av mördarens “manifest”. Även andra vettiga personer citeras.

  Apropå invandring anser jag det alltid är bra att informera om sakförhållanden (jag är inte emot invandring eller invandrare, men ser problem med den extremt höga nivå vi har nu).

  Vettiga ej högerextrema demografer (forskare på befolkningsutveckling) säger att idag 80 procent etniska svenskar vid nuvarande invandring minskar till 49 procent år 2050.

  Dessa demografer säger att andel med muslimsk bakgrund (relevant då en inte obetydlig andel — 60-90 procent i Mellanöstern och ev. 30-40 procent i väst — önskar sharialag) ökar från idag 5 procent till 20-25 procent år 2050. Med senaste års rekordhöga invandring antagligen 25 procent 2050.

  Fortsätter det fås kanske 2080 1/3 “etniska svenskar” och muslimer blir då en lika stor eller större andel än etniska svenskar.

  Skulle etniska svenskar i stor skala börja att lämna landet kommer det att inträffa tidigare.

  Anser du att jag borde spärras in för brottet i Oslo för att jag nämner sådant mördaren nämnde? Det är fakta, jag är inte rasist men får leva med följderna — som troligen även är enklavisering med oro och turbulens — i spåren av fortsatt nuvarande invandring.

  Tyvärr är många tidningars ledarsidor beredda att kalla den rasist som bara uttalar ordet “massinvandring”, men t ex skrev Kenan Malik, en socialliberal muslimsk intellektuell, för ett par veckor sedan i New York Times om Europas “mass immigration” som större problem. Hur kan man kallas rasist om man kallar den högsta invandring vi historiskt haft, som ger de konsekvenser jag nämnt, för massinvandring?

  Jag är inte högerextremist eller SD:are, men i det som är dagens diskurs vågar ingen beskriva invandringens avigsidor, nämna det demografer visar eller föreslå skärpta invandringsregler.

  Diskursen gör kanske att du är tveksam till att låta detta stå kvar (men du verkar trevlig). Diskurs är jämte ett synsätt (t ex att nämnande av invandring kritiskt är lika med rasism) repression och alla är måna om att inte bli anklagade under dess regler, även om de som i detta fall är absurda.

  Håller slutligen med om att sluta att tala om Breivik! Men varför talar så många om honom för att dissa SD? Fantasilöst och inte så demokratiskt…

  Mvh, Magnus A

  View Comment
  Reply
  • Magnus, om någon “outar” de som läser Astrid Lindgren – so what? Det är ju skillnad att gilla Astrid Lindgren eller att gilla Adolf Hitler, eller hur? Sådana där jämförelser är ju nästan löjliga.

   Ok så säg då att 2080 så finns det inga etniska svenskar kvar. Och? Vilken roll spelar det egentligen?
   Om man tänker bortom etnicitet, bortom religion, hårfärd, hudfärg och sexualitet så finns där människor. Alla har de kommit från en moder och alla har de en fader. En del har syskon, en del har pengar, en del har blå ögon och andra gillar BMW.
   Att se människan, lära känna den och inte ha förutfattade meningar är viktigt. Att inte behandla människor efter sina egna fördomar om hur man tror att hon är utifrån vad hon heter, äter eller tror på. Tänk!

   Nej jag anser inte att du borde spärras in för att du har samma åsikter som ABB, jag anser dock att det där är oerhört farliga åsikter att ha i vårt öppna samhälle där vi alla lever sida vid sida och där vi strävar efter att vara jämlika (vi är det inte, heter man Ahmed så får man inte samma jobb som Sven får) och där vi strävar efter att alla är lika mycket värda.

   DU har rätt att tycka vad du vill, du har rätt att ha vilka åsikter du vill även om de är samhällsstörtande eller odemokratiska, det är liksom det fina med demokrati. Dock har du inte rätt att agera efter dina åsikter så som ABB har gjort. Du har inte rätt att döda eller skada någon enbart för att deras åsikt är annorlunda.

   De offentliga politiker vi har i Sverige idag som håller med ABB bör “outas” så att röstarna kan bestämma huruvida de vill lägga en röst på den ideologin eller inte. Många röstar idag på SD enbart för en sak men har ingen aning om vilka människor det är som man röstar fram. Människor som inom mindre än ett år visar sig vara väldigt rasistiska och med ganska extrema åsikter, tror du att väljarna verkligen ville det eller blev de “lurade”?

   Är man offentlig politiker så bör ens åsikter finnas för offentligheten. Håller du inte med?

   View Comment
   Reply
 2. Händer mkt hemskt i världen.

  View Comment
  Reply
 3. Personligen tycker jag verkligen att ett hemskt straff är den totala tystnaden. Går ju GIVETVIS inte att jämföra ed psykopaten, men om jag har bråkat med killen så finns det inget värre än när han ignorerar mig.. tystnaden tar kål på mig.

  Och ja, vi borde fokusera på sånt som vi KAN stoppa fortfarande.

  View Comment
  Reply
 4. ja han har fått väldigt mkt av det han vville åstadkomma. men som vanligt är det mammon som styr

  förlåt att min” eminenta”vistelse här har dröjt. värre att ha valp än bebisar många gånger

  View Comment
  Reply
 5. Helt ovärt att nämna snubben, bättre att glömma bort honom och inte låtsats som om han fanns, för då lovar jag dig att han skulle känna förtvivlan.

  View Comment
  Reply
 1. Ord har makt « Norske forhold

Rasism, personliga kränkningar/påhopp och falska email gör att jag inte publicerar din kommentar. Älskar snälla kommentarer och sakliga diskussioner ;)

 • Translate:

 • krulli

  Jag sålde nästan allt jag ägde och befinner mig nu på resande fot. Kommer att leva på sparade pengar, försöka ta ett digitalt jobb, förhoppningsvis och njuta av livet som det ska njutas.
  JAG har hoppat av ekorrhjulet och försöker leva livet så som det ska göras. Njutningsfullt, livfullt och utan en massa saker som tynger.
  Har du frågor är du välkommen att maila mig!

  Just nu är jag i Langkawi, Malaysia. Har varit i Bangkok, Dan Nok, Hong Kong, Koh Lipe och Vietnam sen jag kom hit. Nästa resa går till Koh Lipe.

  Hade en fantastisk resa planerad till Laos - Thailand - Cambodia - Vietnam men den får vänta till ett annat år.

  Fanbrev skickas hit

  På hösten 2011-vintern 2012 var jag på drömresan med min dotter.
  Bara så du vet; jag publicerar inte rasistiska eller kränkande kommentarer på min blogg.

  Vi har vågat;
  MagBloggen™

  Jag är med i Blogg100-utmaningen. dvs blogga varje dag i 100 dagar.
  Blogg100 - Ett inlägg om dagen i 100 dagar

 • Länkar

  Twingly BlogRank

  Twingly Blog Search
  link:http://www.krulli.se/ sort:published
  Recent linking posts

  Besökstoppen

 • Tags

 • Smått och gott


  bloglovin

  krulli
  Blogvertiser

  [Valid RSS]  Translate »