• Posts from Asiatour: AsiaTour

  Ziplining in Langkawi

  We started out with filling in the safety forms and with fitting the harness . Then we got a safety breefing on what to do and what not to do.  After that we were transported halfway up the waterfall to start our flying. The instructors spoke well english and they keept reminding us of the […]

  When arriving in Langkawi

  When you arrive in Langkawi there are a few things you need to know. Whether you come by plane or ferry. First of all, Pantai Cenang / Pantai Tengah area is the best if you want to experience beach, restaurants, bars and shops. There are lots of hotels here ranging from lowest budget to splurge […]

  Walking up to Gunung Raya

  Yes this is a nice but quite hard walk. It´s 4287 steps to the top and most of them are upwards (a few ones going down before the final stretch up.) Gunung Raya is the highest mountain on Langkawi. Start in Kampung Bukus (Book Village) and follow the path. The park in this area is […]

  Nest Rooftop, Langkawi

  The Nest is the first roof top bar in Langkawi and the view from up here is amazing. You can see Pantai Cenang from a totally different view. Watching the sunset from here is popular and you need to be out in time to get a good place to sit. They serve food, inspired from […]

  Leaving Langkawi

  There is just so much to explore in the world, why stay too long in Langkawi? I can surely give you a lot of reasons, after all I stayed here for almost two years and made Langkawi my home but that´s not what you are looking for is it? Anyway, you seen the beaches, drank […]

 • Can you make money on the beach

  Yes you can. I started with 20 USD and click banners 10 times/ day. Now my money are growing while I relax in the shade. Join this growing business now.

  Share Up To 110 % - 10% Affiliate Program

 • Bloggerfy

 • Recent Comments

 • Categories

 • Recent Posts

 • Meta

Islamofobin skapar religiösa konflikter

Sverige är det land i världen där sociala konflikter på grund av religion ökar mest. Det är ganska skrämmande mätning!

Dock beror inte detta på att muslimerna kommer till Sverige för att “ta över” som högerextremisterna gärna skriver. Hatbrotten mot muslimer är en stor anledning.

Jag tror att hatet kommer från okunskap och sen eldar partier som Sverigedemokraterna och Svenskarnas parti på den okunskapen med vinklad fakta och statistik.  Okunskap föder rädsla som föder hat.  Toleransen gentemot invandrare är lägre än mot svenskar och detta är också en av anledningarna.

Sverige är dessutom dåliga på att integrera invandrarna i det svenska samhället och detta skapar självklart konflikter det också.

Intoleransen gentemot invandrare är högre än mot svenskar och detta är också en av anledningarna.

Kanske gillar du dessa också:

Följ mig på BlogLovin.

Tack för din kommentar. Observera att din emailadress kan komma att valideras. Endast kommentarer med giltiga emailadresser publiceras. Din IP-adress registreras.

14 Comments

 1. nka

   /  August 10, 2011

  Rosengårdsbråket ett religiöst bråk? Artikeln i Svd tar också upp den gång det blev bråk efter att en källarmoské stängdes. Nu var det ju inte så mycket det att de ungdomar som hängde där blev upprörda av religiösa skäl utan att deras “fritidsgård” stängde. Mycket konstigt att detta exempel tas upp överhuvudtaget… Dåligt rapport eller dålig artikel?

  View Comment
  Reply
 2. Pontus

   /  August 10, 2011

  Hatbrott mot muslimer är till större delen en myt. Muslimers hatbrott mot svenskar är ett betydligt större problem och det blir inte bättre av att man har bestämt att det inte ska föras statistik över det.

  View Comment
  Reply
  • Pontus, så denna amerikanska undersökning är bara skitsnack och egentligen är de hatbrott som görs idag mot “svenskar”? Så de få hatbrott som fått oss att bli värst i världen är egentligen bara en fis i rymden mot de verkliga brotten?
   Jag läser mig till, bland annat i mitt kommentarsfällt att det finns mycket hat gentemot muslimerna. Islamofober kryllar det av, verkligen kryllar av!

   View Comment
   Reply
 3. Bosse

   /  August 10, 2011

  Tyvärr tar rapporten upp situation i Malmö också. Det är en bidragande orsak till ökningen i Sverige. Och där är det judar som förföljs av muslimer. Så det är inte så enkelt som du vill göra gällande.

  View Comment
  Reply
 4. Så sant som det är skrivet!!

  View Comment
  Reply
 5. HC

   /  August 10, 2011

  Muslimskt hat mot judar verkar inte ha någon plats i din förklaringsmodell. Din okunskap är skrämmande.

  View Comment
  Reply
  • Nu är det ju så att vi alla mäste sluta hata. Vi måste lära oss att ge alla människor en chans innan vi dömer dem. De allra flesta människor är vare sig hatiska eller rasister men ändå förmodar man att de är det för att de ser ut på ett speciellt sätt.
   Inser också att dina nyheter är över ett år gamla, är det alla exempel du har? ISåfall är det ju mycket mer åt andra hållet eftersom det pågår hela tiden.
   Fast som sagt, det viktigaste är att vi slutar att se på människor på olika sätt.

   View Comment
   Reply
 6. Sverige är överlag ett ganska intolerant land. Det kan man lätt konstatera om man läser lite om det som skrivs om oss. Oj, oj säger jag bara. Vi verkar inte särskilt trevliga i utlands ögon tycker jag. Så att våra sociala konflikter ökar mest förvånar mig minst…

  View Comment
  Reply
  • Visserligen tror jag att det är mycket mer hat på nätet än annars. Gemene man överlag har nog ganska bra tolerans även om det kan tänkas vara “ok” att släna ur sig någon nedsättande kommentar om invandrare (oftast då på att de lever på bidrag, inte för att de tror på en viss religion), tyvärr så frodas rasismen, speciellt på nätet, de syns tydligare och tydligare och de är duktiga på att sprida sitt budskap som dryper av hat, cynism och idioti.
   Man måste sluta dela in människor i grupper, man måste börja medvetet jobba på att se människan, människan som är någons dotter eller någons son.
   Alla människor förtjänar en första chans innan vi dömer dem.

   View Comment
   Reply
 7. Bengt

   /  August 10, 2011

  Den kanske största ökningen är ju Muslimers hatbrott mot Judar i Malmö, som tvingar dessa att bokstavligen fly Malmö. Det är en skam att detta får ske i Sverige idag. Samt Muslimers förföljelse av alla oliktänkande och kritiker, se bara på Vilks-fallet.

  View Comment
  Reply
  • Såg nyhetsklippet och det är ju ganska gammalt. Har skett mycket hatbrott mot muslimer sen dess, eller?

   Fast det är fortfarande inte det viktigaste, alla människor måste lära sig att ge andra en chans, alla förtjänar en chans innan man dömer dem. Hat och intolerans föder bara mer hat och intolerans. Respekt och öppenhet tror jag är svaret, inte att vi eldar på än den ena än den andra sidan.

   View Comment
   Reply
 8. gustav

   /  August 10, 2011

  Ma. Om Sverige nu är ett så otrevligt och intolerant land, varför söker sig då så många hit? Flest asylsökande per capita i Europa. Kan det vara det åtråvärda klimatet?

  View Comment
  Reply
  • För i Sverige har man rätt att ha en åsikt, man har rätt att ha vilken religion man vill och de allra flesta svenskar tolererar dem för vad de är, dvs människor i första hand. De få hatarna skapar tyvärr mer och mer hat och det sprider sig som vågor.

   Sjukt att man kan hata någon som tillber en religion så mycket att man inte kan se att det i grund och botten finns en människa, en människa med riktiga känslor.

   View Comment
   Reply

Rasism, personliga kränkningar/påhopp och falska email gör att jag inte publicerar din kommentar. Älskar snälla kommentarer och sakliga diskussioner ;)

 • Translate:

 • krulli

  Jag sålde nästan allt jag ägde och befinner mig nu på resande fot. Kommer att leva på sparade pengar, försöka ta ett digitalt jobb, förhoppningsvis och njuta av livet som det ska njutas.
  JAG har hoppat av ekorrhjulet och försöker leva livet så som det ska göras. Njutningsfullt, livfullt och utan en massa saker som tynger.
  Har du frågor är du välkommen att maila mig!

  Just nu är jag i Langkawi, Malaysia. Har varit i Bangkok, Dan Nok, Hong Kong, Koh Lipe och Vietnam sen jag kom hit. Nästa resa går till Koh Lipe.

  Hade en fantastisk resa planerad till Laos - Thailand - Cambodia - Vietnam men den får vänta till ett annat år.

  Fanbrev skickas hit

  På hösten 2011-vintern 2012 var jag på drömresan med min dotter.
  Bara så du vet; jag publicerar inte rasistiska eller kränkande kommentarer på min blogg.

  Vi har vågat;
  MagBloggen™

  Jag är med i Blogg100-utmaningen. dvs blogga varje dag i 100 dagar.
  Blogg100 - Ett inlägg om dagen i 100 dagar

 • Länkar

  Twingly BlogRank

  Twingly Blog Search
  link:http://www.krulli.se/ sort:published
  Recent linking posts

  Besökstoppen

 • Tags

 • Smått och gott


  bloglovin

  krulli
  Blogvertiser

  [Valid RSS]  Translate »