• Posts from Asiatour: AsiaTour

  Ziplining in Langkawi

  We started out with filling in the safety forms and with fitting the harness . Then we got a safety breefing on what to do and what not to do.  After that we were transported halfway up the waterfall to start our flying. The instructors spoke well english and they keept reminding us of the […]

  When arriving in Langkawi

  When you arrive in Langkawi there are a few things you need to know. Whether you come by plane or ferry. First of all, Pantai Cenang / Pantai Tengah area is the best if you want to experience beach, restaurants, bars and shops. There are lots of hotels here ranging from lowest budget to splurge […]

  Walking up to Gunung Raya

  Yes this is a nice but quite hard walk. It´s 4287 steps to the top and most of them are upwards (a few ones going down before the final stretch up.) Gunung Raya is the highest mountain on Langkawi. Start in Kampung Bukus (Book Village) and follow the path. The park in this area is […]

  Nest Rooftop, Langkawi

  The Nest is the first roof top bar in Langkawi and the view from up here is amazing. You can see Pantai Cenang from a totally different view. Watching the sunset from here is popular and you need to be out in time to get a good place to sit. They serve food, inspired from […]

  Leaving Langkawi

  There is just so much to explore in the world, why stay too long in Langkawi? I can surely give you a lot of reasons, after all I stayed here for almost two years and made Langkawi my home but that´s not what you are looking for is it? Anyway, you seen the beaches, drank […]

 • Can you make money on the beach

  Yes you can. I started with 20 USD and click banners 10 times/ day. Now my money are growing while I relax in the shade. Join this growing business now.

  Share Up To 110 % - 10% Affiliate Program

 • Bloggerfy

 • Recent Comments

 • Categories

 • Recent Posts

 • Meta

Utdrag ur verkligheten

En husägare gick på en valarbetare i stan häromdagen. Han sa; det är ditt fel att jag får höjd fastighetsskatt. Valarbetaren ställde lite frågor. Mannen ifråga bodde i ett hus som var värt 10,5 miljoner och hade en pension på 70.000 i månaden. Han betalar max 4% av sin inkomst. Man kan ju tycka att han borde ha råd? Maximalt 2.800:- kommer det att kosta.

Det verkar vara som om den egna plånboken är vad som styr valet i år igen, de är synd för det är inte så bra för Sverige. När Sverige kursat och allt är åt helvete så sitter man där som Joakim von Anka på sina pengahögar. Det fanns en tid när Joakim von Anka var något negativt, vad hände egentligen?

Kanske gillar du dessa också:

Följ mig på BlogLovin.

Previous Post
Next Post
Tack för din kommentar. Observera att din emailadress kan komma att valideras. Endast kommentarer med giltiga emailadresser publiceras. Din IP-adress registreras.

5 Comments

 1. Det som fd finasminister Nuder varnande benämnde som “köttberg” är här nu!
  Denna åldersgrupp som egentligen haft det bra under hela sitt liv, varit politiskt medvetna, köpstarka och nu kommit i nästa fas av livet: den som pensionär.
  Denna åldersgrupp som föddes i mitten av 1940-talet, gick i skola under tiden som sveriges oskadade industri gick för högtryck för att förse det övriga, sönderbombade Europa med produkter. Bildade familj under det framväxande folkhemmet. Såg sina barn hinna flyga ut innan de svårare åren började dyka upp i takt med att Europas och övriga världens industrier kunde konkurera ut den svenska industrin. Var med om alla neddragningar, kanske t o m var med om att besluta i dessa frågor och som nu går i pension. Många av dessa byggde subventionerade hus under 1970-talet och har en bra mycket bättre ekonomi än vad de hade som gick i pension för 20 år sedan. Det var dessa som drabbades av besparingarna, de som inte byggt om sin ekonomiska trygghet, som dagens nyblivna pensionärer har gjort.
  Det är en köpstark grupp, de är många, vana att ta för sig och vet hur systemet fungerar.
  Varför skulle annars alla partierna vara så måna om pensionärerna i årets valrörelse. De verkliga “fattig-pensionärerna” är ett utdöende släkte (om uttrycket tillåts).
  Givetvis finns det variation i ekonomisk situation.
  Och inte minst finns det andra grupper som har det minst lika ekonomiskt tungt. Ensamstående med barn, studerande och för att inte tala om alla långtidsarbetslösa. Men dessa upplevs förmodligen inte som samma “hot” för partierna. Intresset läggs som vanligt på de som kan tänkas rösta på rätt parti.

  View Comment
  Reply
  • Du har just förklarat för mig varför jag så många gånger har hört: “de får väl anstränga sig lite så får de säkert jobb” från det där gänget. Tack, det var en uppenbarelse!

   Det saknas totalt empati och man tycker att foklk får skylla sig själva om de blir fattiga, skuldsatta, hemlösa etc.

   View Comment
   Reply
   • Jag är medveten om att det jag skriver är en grovt generaliserad och sammanfattande bild av sveriges utveckling efter andra världskriget, samtidigt som det kanske är en delförklaring till varför valrörelsen så har dominerats av en enda fråga: pesnsionärerna.
    Alla partierna anstränger sig för att imponera på denna grupp och verkar att lägga merparten av sin energi på denna fråga.

    Det finns ett antal andra frågor och grupper i samhället som också borde få uppmärksamhet, men dessa hamnar längre ner på intresselistan.
    Frågor som arbetslösheten, vården, miljön, skolan och inte minst visioner om framtiden tenderar att närmast marginaliseras.
    Komplexa frågor som varför vi i vårt materiellt sett rika land, mår så mentalt dåligt, speciellt ungdomar?
    Hur vi som högteknologiskt samhälle kan ha så höga sjuktal?
    Kan det bero på att tempot inom alla områden är så högt att vi inte hinner med att göra ett kvalitativt jobb. Jobbet behöver bara vara “tillräckligt” bra: kvantitet istället för kvalité. Kanske detta ger utslag på den mentala hälsan?
    Varför vi inom utbildningsväsendet hela tiden tappar position mot konkurerande länder?
    Försvaret genomgår den största förändringen sedan värnplikten infördes för över hundra år sedan, både organisatoriskt, uppgiftsmässigt och anställningsformer. En tjugoårig trend som mer eller mindre gått spårlöst förbi i den politiska debatten!
    Hur har det gått för miljön? Inga döda sälar och en begränsad algblomning i sveriges omedelbara närhet, så det området är lugnt, trots bl a översvämning i Pakistan och bränder i Ryssland och Portugal, oljeutsläpp i Mexikanska golfen och i Nigerbältet.
    Livsstituationen för ensamstående kommer också långt ner på agendan.
    Solidariteten med omvärlden och utrikespolitik sträcker sig bara ner till Bryssel, längre hörs inte de svenska tongångarna längre!
    Men det är aningen för stora och komplexa frågor som inte kan göras om till slagfärdiga “floskler” eller så har man i det närmaste samma syn på tingens ordning. Varför lägga energi på något som de redan har samma syn på?

    Nu gäller det bara att få så många röster som möjligt, och då fokuserar man sig på pensionärerna denna valkampanjen!

    View Comment
    Reply
    • Lite flirt med småbarnsföräldrarna har man haft också men ja.. det är mycket pensionäårer. Fast förstagångsväljarna är enormt stor nu också, får man med sig de så är man hemma!

     View Comment
     Reply
 2. Dom rikaste är dom snålaste – vilket Joakim von Anka är ett utmärkt bevis på!..

  View Comment
  Reply

Rasism, personliga kränkningar/påhopp och falska email gör att jag inte publicerar din kommentar. Älskar snälla kommentarer och sakliga diskussioner ;)

 • Translate:

 • krulli

  Jag sålde nästan allt jag ägde och befinner mig nu på resande fot. Kommer att leva på sparade pengar, försöka ta ett digitalt jobb, förhoppningsvis och njuta av livet som det ska njutas.
  JAG har hoppat av ekorrhjulet och försöker leva livet så som det ska göras. Njutningsfullt, livfullt och utan en massa saker som tynger.
  Har du frågor är du välkommen att maila mig!

  Just nu är jag i Langkawi, Malaysia. Har varit i Bangkok, Dan Nok, Hong Kong, Koh Lipe och Vietnam sen jag kom hit. Nästa resa går till Koh Lipe.

  Hade en fantastisk resa planerad till Laos - Thailand - Cambodia - Vietnam men den får vänta till ett annat år.

  Fanbrev skickas hit

  På hösten 2011-vintern 2012 var jag på drömresan med min dotter.
  Bara så du vet; jag publicerar inte rasistiska eller kränkande kommentarer på min blogg.

  Vi har vågat;
  MagBloggen™

  Jag är med i Blogg100-utmaningen. dvs blogga varje dag i 100 dagar.
  Blogg100 - Ett inlägg om dagen i 100 dagar

 • Länkar

  Twingly BlogRank

  Twingly Blog Search
  link:http://www.krulli.se/ sort:published
  Recent linking posts

  Besökstoppen

 • Tags

 • Smått och gott


  bloglovin

  krulli
  Blogvertiser

  [Valid RSS]  Translate »