• Posts from Asiatour: AsiaTour

  We cannot load blog data at this time.

 • Can you make money on the beach

  Yes you can. I started with 20 USD and click banners 10 times/ day. Now my money are growing while I relax in the shade. Join this growing business now.

  Share Up To 110 % - 10% Affiliate Program

 • Bloggerfy

 • Recent Comments

 • Categories

 • Recent Posts

 • Meta

Åk inte till Israel!

Carola är just nu i Israel och gör PR för landet. Landet som ockuperar, attackerar och bryter mot de mänskliga rättigheterna.

Carola poserar ihop med israeliska soldater.

Man har öppnat ett nytt direktflyg mellan Köpenhamn och Tel Aviv. Turismen i Israel har ökat med 16% i år jämfört med förra året. Hur kommer det sig att vi svenskar åker till Israel och stöder deras ockupation av Palestina?

Är vi inte bättre informerade än så?

Kanske gillar du dessa också:

Följ mig på BlogLovin.

Previous Post
Tack för din kommentar. Observera att din emailadress kan komma att valideras. Endast kommentarer med giltiga emailadresser publiceras. Din IP-adress registreras.

37 Comments

 1. Carola är helt influerad av Livets ords Israelsyn
  http://dessaminaminstabroder.blogspot.com/2010/09/livets-ord-i-israel.html

  Så här tycker de kristna palestinierna om sådana resor Citat”Vi kan inte förstå hur kristna från Europa och Amerika kan komma hit för att se kyrkor och stenar och platser där Jesus varit, utan att vilja möta sina kristna syskon här och se hur vi har det. De ser på oss palestinier som man ser på djur i bur. Det är förödmjukande för oss och ovärdigt kristet liv. Vi välkomnar alla, som vill komma och leva med oss här en kortare eller längre tid och dela våra liv här.” läs mer http://dessaminaminstabroder.blogspot.com/2010/03/christ-at-checkpoint.html

  View Comment
  Reply
 2. Michael

   /  November 4, 2010

  what is your problem, Swedes are traveling to Turkey, Iran, Dubai, China and you have a proble with a democratic nation open to everyone, andthat is your problem? Carola goes to Beth Lechem goes to Jerusalem because she cares for peace and wants to help to keep peace in that region…..don’t be fanatic it will not makes your life or the other living there beter….more tourists more prosperity for both side….60% of the employes in tourism in Jerusalem and the north of Israel are arabs muslims and chritians and the are very happy to have a job and bringing food to their familly…I wish you a good they and open your eyes….BARVO CAROLA GOD BLESS YOU

  View Comment
  Reply
  • You mean the democratic country that kills children and keeps palestinians isolated?

   Yeah; THAT friendly country!

   IN the future, if you want to be publixhed and get respons, post in SWedish. If you are able to read it then you are should also be able to respond to it in swedish.

   View Comment
   Reply
 3. Lars

   /  November 4, 2010

  Israel kämpar för sin överlevnad vilket inte är det lättaste. Omgiven av Muslimska länder som enligt sin bok koranen utrycker ett öppet hat gentemot Judar och manar alla Muslimer till att utrota hela det Judiska samfundet. Ship to Gaza bryter mot en laglig blockad och försöker med det att föra över proviant till terrorister. Vem vet vad Turkarna mer hade med sig i lasten? Samtidigt sitter Svennebananer i landet lagom framför morgonkaffet i sina mystofflor och tror dom är världsmästare på att blogga om vad som händer i världen. :)Lars

  View Comment
  Reply
  • Lars,

   Israel är en av världsmakterna, detta berror på att de i det närmaste ALLTID har stöd och hjälp av USA. ISrael kan uppträda hur man vill och kommer undan med det, gång på gång.
   Man skapar inte fred genom våld och dödande så uppenbarligen är man inte intresserad av att skapa en varaktig fred.

   Blockaden av Gaza striders mot FNS konventioner och båtarna var enbart där för att stöda det ockuperade och isolerade folket.

   INte är man dumma på Ship to Gaza! Inte sjutton tar man med sig något annat än just det man har sagt när man gör en sån mediagrej av det! DUH!

   Vänligen kalla mig inte svennebanan igen, då kommer jag att blockera dig.

   View Comment
   Reply
 4. Aemon

   /  November 4, 2010

  Hur kan de ockupera Palestina om landet Palestina aldrig har existerat?

  “Det är historiens ironi att ”Palestina”, den romerske kejsaren Hadriaunus beteckning för Judéen, då liksom idag strävar efter att utradera de antika och kontinuerliga nationella banden mellan det judiska folket och dess hemland Israel.

  Majoriteten av araberna i området identifierade sig med Syrien samt arabvärlden vilket bekräftas av PLO:s tidigare ordförande Ahmed Shuqeiri: ”Det allmänt känt att Palestina är inget annat än södra Syrien.” Den eminente arabiske historieprofessorn Philip Hiti från Princetonuniversitet som motsatte sig en fredlig tvåstatslösning slog fast 1946: ”Det finns inget i historien som heter Palestina”. Den lokale arabiske ledaren Abdul-Hadis respons till den brittiska Peelkommissionen 1937 gick ännu längre: ”Palestina är en term som zionisterna uppfann.”

  Palestine Post, Palestine Philharmonic orchestra och den palestinska brigaden som kämpade mot Nazityskland under andra världskriget var alla judiska institutioner. Termen ”palestinier” avsåg fram till 1948 judar boende i det brittiska Palestinamandatet.”

  Läs på lite är du snäll.

  View Comment
  Reply
  • Det judiska folket och dess hemland? De har bott där och utropat sig själva som stat sen 1948?!

   Jag kan också läsa Wikipedia….

   View Comment
   Reply
   • Bertil Sörenson

     /  April 5, 2011

    Om du ska få reda på hur världen ser ut på riktigt måste du läsa annat än Wikipedia. Ett gott råd, läs bara där i nödfall. FN röstade fram möjligheten att skapa 2 stater i provinsen Palestina 1947 i det “brittiska mandatet”. Judarna sade JA, araberna sade NEJ. Sedan dess har de sagt NEJ hela tiden, därför finns fortfarande inte Palestina som en självständig stat.
    Bertil

    View Comment
    Reply
    • Palestian vill självklart ha samma rättigheter som Israel. Israel säger sen en sak och gör en helt annan. Man lovar att sluta med bosättningar men fortsätter att bosätta sig. Det går ju inte att lyssna på vad någon säger när de inte säger vad de menar!

     View Comment
     Reply
 5. Förlåt! Jag var där 1967.
  Fast det kanske är preskiberat nu…
  :-)

  View Comment
  Reply
 6. Inga-Lill

   /  February 15, 2011

  Det är ju ganska bekvämt att sitta här i trygga Sverige, och klaga på ett land som är omgivet av diktaturer och terrorstater. Om jag väljer att inte åka till Israel, så är det för att jag inte vill bli sprängd i bitar av nån islamist.

  View Comment
  Reply
  • Ja Inga-Lill visst är det bekvämt? Och att sitta hemma och gnälla över andras åsikter är också ganska bekvämt!

   Så länge du inte åker till Israel så får du ange vilken orsak du vill!

   Ha det gott!

   View Comment
   Reply
 7. Grymt obehagliga kommentarer som trillat in. Å ena sidan är det så synd om Israel att de är omgivna av diktaturer och muslimer. Men samtidigt gör Israelerna allt de kan för att se till att det inte sker någon demokratisering i regionen! (Nu senast fallet med Egypten) För det kanske är svårare att döda palestinska barn om deras ledare är demokratiskt vald? (Jovisst ja, de hade ju demokratiska val där, men det gills visst inte, för de valde ju fel!) Fast det är ju klart, rasismen spirar och muslimer i allmänhet och araber i synnerhet är väl alla potentiella terrorister.

  Att överhuvudtaget börja yra om att Palestina aldrig funnits är ju absurt. Historiskt sett har det alltid funnit en stormakt i regionen som lagt under sig dessa länder, det har inte funnit utrymme för några mindre stadsbildningar där sedan 63 e.kr. 1871/72 fanns det ca 15000 judar i Palestina, det är inte särskilt många. Sen har det bara ökat i omfång, allt eftersom att antisemitismen i Europa och Ryssland tagit allt större proportioner. Men att påstå att de har större rätt till området än araberna, 2000 år efteråt är ju som att påstå att Indianerna har sin fulla rätt att återkräva sitt land och förslava alla västerlänningar på den nordamerikanska kontinenten.

  Tanken som slår mig nu är att om dessa islamofober som sprider hat runt om på nätet hade levat på trettiotalet, så hade de med största sannolikhet varit just Judarna de velat bli av med istället. Men hatet har en tendens att byta skepnad, och nu håller de judarna om ryggen för att få möjligheten att säga att de inte alls är influerade av någon form av nynazism, eftersom att de tycker att Israel är jätteduktiga som rensar upp bland araberna.

  Men till saken hör att jag tycker att Israel ska fortsätta att finnas. Men också Palestina. Israel gör dock fredsprocessen helt omöjlig genom sina ständiga övertramp vad gäller mänskliga rättigheter, Genèvekonventionerna, samt hur de totalt ignorerar FNs resolutioner.
  Israel beter sig som klassens mobbare, fast med stöd från rektorn som ger denna det senaste i utrustning att fortsätta plåga sina offer med. De är medvetet kontraproduktiva när de blockerar Gazaremsan, för de vet att det aldrig kan utvecklas och de vet att hatet kommer att spira och på så vis berättiga sitt eget ondskefulla agerande.

  Därför kommer inte jag att köpa Israeliska produkter, eller på annat sätt stödja dem och deras statsterrorism, förrän de faktiskt gör ett försök att skapa en hållbar fred.

  View Comment
  Reply
 8. Dennis

   /  February 22, 2011

  Att gnälla gör inte saken bättre. Många svenskar reser till Thailand, China, Kuba, Ryssland mm men detta är du inte emot? Kommunistiska länder som inte har ett uns av mänskliga rättigheter. Israel gör mycket fel men Palestina är inte bättre dem, Israel måste försvara sig mot vansinesdåden som drabbar landet titt som tätt. Men du är röd och blundar för palestinas brott du anser säkert att Hamas är bra för landet också.

  View Comment
  Reply
 9. Toe

   /  February 23, 2011

  .. och varje sund människa bojkottar väl Carola.. lol.

  View Comment
  Reply
 10. Hej! Hit till denna bloggen har jag aldrig kommit tidigare. Nu skall jag kolla runt lite. Jodå jag har varit i Israel på en pilgrimsresa. Vi har gästat många Palestinier, varit inne i den Palestinska delen, sovit där och träffat samt satalat med människor. Träffat människor som arbetar på Västbanken,. varit på studiebesök och träffat människor som arbetar och bor i sammanhang där Araber ( både kristna och muslimer ) och Judar lever tillsammans i samma Community. Jag skulle kunna tänka mig att åka tillbaka. Man får tänka hur man åker och vad man gör med sina pengar men det gör vi väl alltid. Allt gottl!

  View Comment
  Reply
 11. Marco

   /  March 28, 2011

  Carola bojkottar jag mer än gärna…är t.o.m. övertygad att hon “inte är ensam i huvudet”.

  Till Israel åker jag däremot väldigt gärna titt som tätt och har inga planer på att sluta resa dit.

  Shalom Israel שלום ישראל

  View Comment
  Reply
 12. Bertil Sörenson

   /  April 5, 2011

  Krulli. Ditt första inlägg som startade alla kommentarer avslöjar att du inte satt dig in i historien och lägen i Mellanöstern över huvud taget. Lyssna på de muslimska ledarna istället! Läs Hamas stadgar på svenska från nätet! Judar ska dödas, Allah vare lovad, så är det bara. Jag säger det inte, DE SÄGER DET. Har du inte hört talas om de över 10000 raketer och granater som landat i civila samhällen i Israel sedan Hamas tog makten i Gaza? Fortfarande efter “Gazakriget” skickas raketer i stort sett varje dag. Har du missat inbördeskriget som pågår mellan Hamas och PLO? Har du missat att PLOs ledare Abbas lovar ett “juderent” Palestina om den staten bildas i framtiden? Har du missat att 20% av Israels befolkning är araber? Jag yrar inte när jag säger att en arabisk stat med namnet Palestina aldrig har funnits. Var låg det landet någonstans, vem var dess regering osv osv. För fyra år sedan visste jag väldigt litet om konflikten, sedan jag ägnat massor av tid att läsa på har jag blivit en stor Israelvän. Det kan du också bli om du bryr dig om att ta reda på fakta. Jag ska åka till Israel efter påsk, ännu en gång. Det ska bli underbart. Bertil

  View Comment
  Reply
  • bertil, Jag vet att man skickar raketer och det tycker jag är fel!
   ATt Israel siktar på barn och civila mål är sjukt och helt fel. De bryter gång på gång mot de mänskliga rättigheterna och det är inte Ok!
   De lever ganska bra på sin turism, till skillnad mot Palestina som har murar och inte tillåts få skepp skickade till sig. Turisternas pengar dödar palestinska barn = åk inte till Israel.
   Jag tycker det är väldigt enkelt!

   View Comment
   Reply
 13. Bertil Sörenson

   /  April 18, 2011

  Snälla Krulli, med risk för att du tycker jag är tjatig, ett sista inlägg: Tyvärr har du fel men det kan vara svårt att erkänna. Israels soldater siktar inte på barn, barn finns tyvärr i närheten av Hamas avskjutningsramper som är gömda i civila hus, daghem, skolor etc i Gaza. De använder barn som sköldar, det är en självklarhet för dem. Hamas däremot siktar faktiskt på barn: I förra veckan träffades en SKOLBUSS i Israel av en pansar-brytande projektil från Gaza . Den siktar man med! En 16-årig pojke fick svåra skador, bussföraren lättare. Hade bussen varit full av barn skulle …..
  Läs på lite mer, det börjar bli pinsamt. Bertil

  View Comment
  Reply
  • Bertil,

   om du tycker det är pinsamt varför tar du inte och slutar läsa min blogg?

   Du får lycka till i livet och det du tar dig för!

   View Comment
   Reply
 14. Znaabaren

   /  April 27, 2011

  Och i det arabiska grannlandet Syrien beskjuter just nu diktatorn Assad sin egen befolkning i städerna med stridsvagnar och tungt artilleri. Krulli: När ska du kommentera det urskiljningslösa dödandet i grannlandet Syrien och al-Muammar Khadaffis beskjutning av Misrata. Det luktar gammalt unket judehat lång väg om din krönika, är du Sverigedemokrat eller?

  View Comment
  Reply
  • Att komma hit och förtala/förolämpa är inte intressant, det är ett lågt sätt att få gensvar och något som inte intresserar mig.
   Du har ingen som helst aning om vem jag är eller vad jag är. (Hade du läst något mer i min blogg hade du vetat…)
   Inte intresserad av den sortens kommentarer/diskussioner. Du får sköta dem någon annanstan!

   View Comment
   Reply
 15. Per

   /  May 5, 2011

  Ska inte judar tillåtas bosätta sig på västbanken??

  View Comment
  Reply
  • INte där det redan bor palestinier. Varför ska man kasta ut och terrorisera palestinier. Jag kallar det förföljelse, vad skulle du kalla det?

   View Comment
   Reply
 16. Israel är vår tids Apartheid-Sydafrika. Landet har rena raslagar. Israeliska araber har inte samma rättigheter som sina judiska landsmän. Även judar med annan hudfärg än vit behandlas som skit. Fråga de inflyttade etiopiska judarna hur de trivs till exempel…

  View Comment
  Reply
  • Det värsta är ju att ingenting händer. Trots att folk protesterar så skiter de ju högaktningsfullt i det. Skulle bli en bojkott mot allt israeliskt precis som Sydafrika. DÅ kanske något kunde förändras?

   View Comment
   Reply
 17. “Det luktar gammalt unket judehat lång väg om din krönika, är du Sverigedemokrat eller?”

  ha ha ha, och samtidigt vajar en israelisk flagga på Sverigedemokraternas hemsida!=) “min fiendes fiende är min vän” liksom. Detta fast Sverigedemokrater är den typ av människor som gick runt och delade ut flygblad om Judefaran på 20- och 30-talen här i Sverige.

  Det är synd om människorna.

  View Comment
  Reply
 18. Daniel

   /  June 26, 2012

  Hej! Du är anti-semit.Israel har faktiskt existerat långt innan Palestina ens blev till.Det är klart att du ska hata Judarna,för du avskyr ju allt som heter demokrati och yttrandefrihet.Lärde du dig inget av 2:a världskriget i skolan? Jag kan skicka en länk på en källa nedan,så ser du att Israelerna har rätt till all den marken som du kmr se på kartan till länken jag skickar,och att Judarna har rätt till sitt eget land.Ett Palestina ska inte finnas med på kartan,då judah och israel existerade först.Nedan kmr länken iaf:
  http://en.wikipedia.org/wiki/Kingdom_of_Judah

  View Comment
  Reply
  • Hahahaha, dagens bästa skratt. Skulle inte publiceras egentligen men bäras otroligt löjligt.
   Detta är för övrigt stolpskottet från Aftonbladet…
   underbart roligt. tack snälla Daniel!

   View Comment
   Reply
 19. Jag tänker inte skriva något annat om detta än att civila finns på bägge sidor. Jag får ont i magen av att tänka på alla barn som växer upp med detta hat! Det är så jävla sorgligt!

  View Comment
  Reply

Rasism, personliga kränkningar/påhopp och falska email gör att jag inte publicerar din kommentar. Älskar snälla kommentarer och sakliga diskussioner ;)

 • Translate:

 • krulli

  Jag sålde nästan allt jag ägde och befinner mig nu på resande fot. Kommer att leva på sparade pengar, försöka ta ett digitalt jobb, förhoppningsvis och njuta av livet som det ska njutas.
  JAG har hoppat av ekorrhjulet och försöker leva livet så som det ska göras. Njutningsfullt, livfullt och utan en massa saker som tynger.
  Har du frågor är du välkommen att maila mig!

  Just nu är jag i Langkawi, Malaysia. Har varit i Bangkok, Dan Nok, Hong Kong, Koh Lipe och Vietnam sen jag kom hit. Nästa resa går till Koh Lipe.

  Hade en fantastisk resa planerad till Laos - Thailand - Cambodia - Vietnam men den får vänta till ett annat år.

  Fanbrev skickas hit

  På hösten 2011-vintern 2012 var jag på drömresan med min dotter.
  Bara så du vet; jag publicerar inte rasistiska eller kränkande kommentarer på min blogg.

  Vi har vågat;
  MagBloggen™

  Jag är med i Blogg100-utmaningen. dvs blogga varje dag i 100 dagar.
  Blogg100 - Ett inlägg om dagen i 100 dagar

 • Länkar

  Twingly BlogRank

  Twingly Blog Search
  link:http://www.krulli.se/ sort:published
  Recent linking posts

  Besökstoppen

 • Tags

 • Smått och gott


  bloglovin

  krulli
  Blogvertiser

  [Valid RSS]  Translate »