• Posts from Asiatour: AsiaTour

  We cannot load blog data at this time.

 • Can you make money on the beach

  Yes you can. I started with 20 USD and click banners 10 times/ day. Now my money are growing while I relax in the shade. Join this growing business now.

  Share Up To 110 % - 10% Affiliate Program

 • Bloggerfy

 • Recent Comments

 • Categories

 • Recent Posts

 • Meta

Bukspottkörtelcancer

Med anledning av att oktober månad har blivit en helt rosa månad så vill jag slå ett slag för kampen mot all cancer! Det kommer jag att göra genom att skriva om olika sorters cancer. För att upplysa världen om att det finns fler cancer än bröstcancer! Det svarta bandet får symboliserar alla olika band som finns i kampen mot skitsjukdomen cancer.  Finns det en enda person som får en chans i kampen mot cancern så har jag lyckats.

Bukspottkörtelcancer.

Bukspottkörtelcancer drabbar ungefär 900 personer årligen i Sverige. Tre fjärdedelar av patienterna är över 65 år och  cancern är lika fördelat över könen.

Symptom: nattlig värk, viktnedgång, gulsot, trötthet och aptitlöshet. Svårt att diagnosticera med andra ord, speciellt i ett tidigt skede. Smärta i buken är andra tecken, smärta som strålar ut mot ryggen, avföringen kan också bli rikare på fett och lukta mer illa. Diabetes.

För att kunna diagnosticera bukspottkörtelcancer använder man ultraljud men eftersom symptomen är liknande andra mag- och tarmsjukdomar börjar man oftast med gastroskopi och/eller röntgen av tjocktarmen. Även Datortomografi kan komma att bli aktuellt för att kunna se hur cancern spridit sig.

Enda sättet att bota bukspottkörtelcancer är operation. Man får helt enkelt operera bort tumören och så här ser det ut efteråt.

Så vitt man vet i dag kan cancer i bukspottkörteln inte botas med vare sig cytostatika (cellgifter) eller strålning. Överlevnaden efter 10 år beräknas ligga på i det närmaste 0 %. Cytostatika under ett halvt år efter operationen kan minska risken för återfall något och ges ibland som en rutinbehandling. Ibland ges sådan behandling före operation i avsikt att krympa tumören så att den exempelvis ska lossna från ett av de blodkärl som påverkats.Den enda kända riskfaktorn för bukspottkörtelcancer är rökning

Patrick Swaze dog av bukspottkörtelcancer tidigare i höstas. Han blev 57 år gammal. Steve Jobs är en av de som har överlevt bukspottkörtelcancer. (Han är VD på Apple)

Som ni förstår är det oerhört viktigt att man arbetar för att få fram ett botemedel mot bukspottkörtelcancer!

Kanske gillar du dessa också:

Följ mig på BlogLovin.

Previous Post
Next Post
Tack för din kommentar. Observera att din emailadress kan komma att valideras. Endast kommentarer med giltiga emailadresser publiceras. Din IP-adress registreras.

2 Comments

 1. Vad bra att du tar upp flera former av SKITSJUKDOMen CANCER. Viktig kunskap.

  View Comment
  Reply

Rasism, personliga kränkningar/påhopp och falska email gör att jag inte publicerar din kommentar. Älskar snälla kommentarer och sakliga diskussioner ;)

 • Translate:

 • krulli

  Jag sålde nästan allt jag ägde och befinner mig nu på resande fot. Kommer att leva på sparade pengar, försöka ta ett digitalt jobb, förhoppningsvis och njuta av livet som det ska njutas.
  JAG har hoppat av ekorrhjulet och försöker leva livet så som det ska göras. Njutningsfullt, livfullt och utan en massa saker som tynger.
  Har du frågor är du välkommen att maila mig!

  Just nu är jag i Langkawi, Malaysia. Har varit i Bangkok, Dan Nok, Hong Kong, Koh Lipe och Vietnam sen jag kom hit. Nästa resa går till Koh Lipe.

  Hade en fantastisk resa planerad till Laos - Thailand - Cambodia - Vietnam men den får vänta till ett annat år.

  Fanbrev skickas hit

  På hösten 2011-vintern 2012 var jag på drömresan med min dotter.
  Bara så du vet; jag publicerar inte rasistiska eller kränkande kommentarer på min blogg.

  Vi har vågat;
  MagBloggen™

  Jag är med i Blogg100-utmaningen. dvs blogga varje dag i 100 dagar.
  Blogg100 - Ett inlägg om dagen i 100 dagar

 • Länkar

  Twingly BlogRank

  Twingly Blog Search
  link:http://www.krulli.se/ sort:published
  Recent linking posts

  Besökstoppen

 • Tags

 • Smått och gott


  bloglovin

  krulli
  Blogvertiser

  [Valid RSS]  Translate »